Masjid Al-Muhtadin Damansara Damai

Kerja pembinaan Masjid Damansara Damai dimulakan pada 1 November 2001. Sijil Perakuan Siap Kerja dari Juru Perunding Arkitek dikeluarkan pada 7 April 2003.Sijil Kelayakan Menduduki ( CF ) daripada MBPJ diperolehi pada 30 Ogos 2003. Surat pengesahan perlantikan AJK sementara dikeluarkan oleh Jabatan Agama Islam Selangor pada 23 Oktober 2003. Solat Jumaat yang pertama diadakan di masjid ini pada 24 Oktober 2003. Kos keseluruhan pembinaan masjid ini ialah RM5.4juta. RM2.9 juta kos ditanggung oleh pihak pemaju MKLand dan RM2.5 juta adalah peruntukan Kerajaan Negeri Selangor. RM2.5 juta ini ditolak dari bayaran premium tanah syarikat kepada Kerajaan Negeri Selangor. Majlis Perasmian Masjid Al-Muhtadin Damansara Damai disempurnakan oleh Duli Yang Maha Mulia Sultan Sharafuddin Idris Shah Ibni Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Alhaj pada Hari Jumaat 1 Oktober 2004. Nama Masjid Al-Muhtadin Damansara Damai diperkenan oleh Baginda Sultan Selangor.

Kuliah Bulan November 2008

Jadual Kuliah Maghrib dan Suboh Masjid Al-Muhtadin Damansara Damai Bulan November 2008;

01 Nov - Us.Rojihan Umum Kuliah Maghrib
02 Nov - Us.Irwan Umum Kuliah Suboh
02 Nov - Dato Ismail Kamus Kuliah Maghrib
03 Nov - Us.Mohd Karim Ibrahim Risalah Tauhid
04 Nov - perbincangan anak kariah
05 Nov - Dr.Zahazan Mohamed 300 Hadith
06 Nov - Bacaan Surah Al-Kahfi
07 Nov - Us.Hadi Talha Fiqh Jinayat
08 Nov - Perbincangan anak kariah
09 Nov - Jemputan Kuliah Suboh
09 Nov - Us.Hairul Haji&Umrah
10 Nov - Us.Nidzam Soaljawab Feqah
11 Nov - Us.Malek Mohamad Munyatul Musolli
12 Nov - Dr.Zahazan Mohamed 300 Hadith
13 Nov - Bacaan Surah Al-Kahfi
14 Nov - Us.Shamsul Tasauf
15 Nov - Perbincangan Anak Kariah
16 Nov - Us.Nizam Kadir Umum Kuliah Suboh
16 Nov - Us.Osman Al-Quran&Sains
17 Nov - Us.Azrul Sirah Nabawiyyah
18 Nov - Us.Mohd Karim Risalah Tauhid
19 Nov - Dr.Zahazan Mohamed 300 Hadith
20 Nov - Us.Ridzuan Md Nor Fiqhussyirah
21 Nov - Us.Ahmad Kamal Hadith Qudsi
22 Nov - Perbincangan Anak Kariah
23 Nov - Jemputan Kuliah Suboh
23 Nov - Us.Hj Md Noor Umum
24 Nov - Us.Nidzam Soaljawab Feqah
25 Nov - Us.Hj Fadil Md Nor Talaqi&Tajwid
26 Nov - Dr.Zahazan Mohamed 300 Hadith
27 Nov - Bacaan Surah Yaasin & Tahlil
28 Nov - Perbincangan Anak Kariah
29 Nov - Us.Nizam Kamaruzaman Umum
30 Nov - Jemputan Kuliah Suboh
30 Nov - Us.Mohd Karim Risalah Tauhid

** Dijemput Hadir beramai-ramai mengimarahkan Al-Muhtadin. Ambil kesempatan mengumpul Ilmu sebanyak mungkin ketika KITA diberi peluang seluasnya. Semoga Allah s.w.t terus bersama Kerajaan Rakyat.

Kuliah & Khatib Jumaat January 2009

M1 - 02 Jan - Hj.Mustaffa Kamal Abu Bakar (Imam 2)
M2 - 09 Jan - (Jemputan)
M3 - 16 Nov - Hj.Fadil Md Noor (Imam 1)
M4 - 23 Nov - Dr.Hj Zahazan Mohamed ( Nazir )
M5 - 30 Jan - (Jemputan)

Amanah

Amanah
Sesungguhnya Allah menyuruh kamu supaya menyerahkan segala jenis amanah kepada ahlinya (yang berhak menerimanya) dan apabila kamu menjalankan hukum di antara manusia, (Allah menyuruh) kamu menghukum dengan adil. Sesungguhnya Allah dengan (suruhanNya) itu memberi pengajaran yang sebaik-baiknya kepada kamu. Sesungguhnya Allah sentiasa Mendengar, lagi sentiasa Melihat.(an nisaa' : 4)

Wednesday, July 2, 2008

PDRM & ATM Untuk Darurat

Wooow!! Eksesais Bersepadu Polis dan Tentera Malaysia

Apabila dalam terdesak yang amat sangat maka kerajaan Umno/BN mengunakan segala balatentera bawah naungan yang dikuasai dari berbagai jabatan, badan, media cetak bodek dan elektronik ampu termasuklah terkini Angkatan Tentera Malaysia yang dahulu hanya PDRM sahaja dimanipulasikan, pengunaan ATM menunjukkan kecemasan yang amat sangat dan tidak ada lain niat melainkan dipergunakan di samping polis untuk menghadapi kebangkitan kesedaran rakyat akan kebejatan, kerakusan dan penyelewengan kerajaan Umno/BN mencengkam kuasa yang kian dilihat semakin lupus !
Tidak pernah ada apa latihan pun dalam sejarah Malaysia kerjasama latihan diantara PDRM dan ATM melainkan kini terjadi konon bersedia menghadapi segala kemungkinan jika terjadi !

Apakah kemungkinan boleh terjadi dengan 'ketegasan' pihak polis yang senang belasah, sepakterajang termasuk menyembur air asid terhadap rakyat marhaen yang setia dan sabar sahaja menerima apasaja tendangan atau belasahan mereka ? Tidak pada rakyat negara lain seperti Korea atau Jepun dimana kekerasan polis akan menerima tindakan setimpal dan serupa, rakyat Malaysia sungguh baik dan taat sehingga sanggup dizalimi demi menuntut keadilan dan ketelusan tapi segala tindakan aman mereka akan menghadapi sifat kebinatangan buas serakah pihak polis seperti dunia tiada esok bagi mereka !

Setelah PDRM diperkudakan janganlah pulak ATM dilibatkan sama tetapi mungkin aliran pemikiran profesional di ATM tidak mudah diperlembupawahkan harapnya !
Ke mana agaknya sifat profesional polis Malaysia ? Adakah ini ajaran di Pulapol ? Menghenyak rakyat aman demi menjaga kerajaan rakus kuasa ? Dimana pertimbangan otak waras cemerlang konon dimiliki mereka jika setiap kali rakyat membantah sebarang tindak tanduk zalim dengan aman dihadiahkan dengan kekejaman tanpa perikemanusiaan ?

Kini makin terserlah untuk menpertahankan kuasa yang semakin rapuh dengan kebangkitan tsunami rakyat yang sudah tidak buta fakta dan kebenaran maka kerajaan akan melakukan apa saja untuk menjaga kesinambungan parti khianat pembelot pusaka bangsa !

Janganlah mengajar rakyat Malaysia menjadi berani macam Korea atau Indonesia kerana ini akan menyusahkan PDRM yang akan terpaksa kerja lebih ! Wahai PDRM dan ATM yang kebanyakkan penganut agama Islam berkhidmatlah dengan ingatan Allah SWT dan Islam dalam kepala,kerana ini akan lebih disayangi rakyat Malaysia !
Allahu Akbar .. Allahu Akbar.. Allahu Akbar

No comments: